Anders kijken naar beweging

en het daardoor beter begrijpen, om er vervolgens direct mee aan het werk te gaan.

Dit is de insteek met Blik op Bewegen. Wij bieden een format aan waardoor je beweging kan analyseren, vertalen naar krachtoefeningen, mobiliteit kunt vergroten en pijn kunt verminderen. Gebaseerd op gedegen onderzoek

Al lange tijd in de praktijk toegepast

Bij Jaap's Gym hanteren we de werkwijze van Blik op Bewegen al heel wat jaren, maar sinds begin 2018 zijn ook andere trainers met deze stof succesvol aan het werk. Lees hieronder de feedback die wij hebben mogen ontvangen.

onder andere sportondersteunend

Niet alleen biedt Blik op Bewegen een andere werkwijze voor de alledaagse client. Het is juist ook uiterst toepasbaar op de sport recreant of professional. Sportteams en individuen een goede krachttraining bieden is nog niet eerder zo duidelijk geweest.

Met een wetenschappelijke basis

De zin en onzin van buikspierkwartiertjes, de resultaten van onderzoek naar fantoompijn en hoe dit toepasbaar is op chronische gewrichtsklachten, mobiliteitsverbetering als men bracing toepast. Duidelijke voorbeelden gebaseerd op gedegen onderzoek.

De opbouw van de cursus:

Blik op Bewegen is een cursus verspreid over twee weekenden. Weekend 1 is prima los te volgen en geeft je een solide basis om krachttraining vanuit een andere visie aan te bieden.

Weekend 2 is een verdieping die niet zonder weekend 1 te volgen is.

WEEKEND 1: Bewegingsvariatie en herkenning:

Tijdens het eerste weekend zullen we het voornamelijk hebben over bewegingsherkenning en bewegingsvariatie. Door deze skills beter te beheersen leer je beter te programmeren voor je leden en kun je zodoende doelen efficienter behalen!

Ook bieden wij je onze visie van progressie aan. De reden achter de volgende stap in beweging kiezen en waar je dan aan kunt denken. Duidelijke handvaten om je programmering en je training uit te bouwen naar een hoger niveau, zodat je leden nog meer baat halen uit hun training.

WEEKEND 2: Bewegingsbeperking en vrijheid:

Tijdens het tweede weekend gaan we kijken naar mobiliteit en pijn in het bewegingsapparaat en dit benaderen we niet door te kijken naar spieren, maar door bezig te gaan met het Centraal Zenuwstelsel en de hersenen.

Aan de hand van de verkregen kennis in weekend 1 leer je pijn, of een tekort aan mobiliteit, tegen te gaan in het bewegingsapparaat. Door het verbeteren in coordinatie en het stabiel krijgen van het lichaam leer je te onderhandelen met het centraal zenuwstelsel, waardoor je jezelf ,of je clienten beter kan ondersteunen in beweging en training.

Deelnemers aan Blik op Bewegen zeggen het volgende:

Maandag ochtend drie klanten geholpen met insturen schouder. Resultaat: meteen minder pijn in de beweging.

Allen denken nu dat ik kan toveren!

Ik heb een aantal golfers die ik nu gestructureerd kan voorzien van krachttraining door zo dicht mogelijk bij de doelbewegingen te komen.

En het werpt z'n vruchten af!

De tipping schoulder klant heeft een spier die weer voller wordt, minder pijn, betere beweging en aanzienlijk meer kracht terwijl de schouder blijft zitten. Echt tof om te zien.

De cursus ‘Blik op bewegen’ heeft mij erg geholpen om praktisch te kijken naar bewegingen en bovendien toe te passen in krachttraining.

Kortom; een zeer zinvolle cursus! 

Is Blik op Bewegen wat voor mij?

Wil je graag meer informatie over Blik op Bewegen, of weten of het voor jou als trainer of fysiotherapeut bruikbaar is? Laat hier je naam en e-mailadres achter en we nemen persoonlijk contact met je op!