Een geweldige combinatie van kracht en uithoudingsvermogen!

Bij kettlebell sport train je voor strength en endurance en veel herhalingen (150 - 200 reps). Training is gericht op tijd, 10 minuten, zonder de kettlebell(s) neer te zetten. De bewegingen (swing, clean, snatch en jerk) zijn allemaal dynamische oefeningen die op een cyclische wijze worden uitgevoerd. Hierdoor is de intensiteit van de training enorm!

Introductie in de Kettlebellsport

We behandelen kort de basis (wat is kettlebellsport nou eigenlijk?) en vervolgen gaan we vooral gewoon veel DOEN. We sluiten af met een korte demonstratie. De geinterreseerden kunnen dan nog even blijven hangen, zij krijgen nog een (gratis!) trainingsschema mee om op te bouwen naar hun eerste wedstrijd!

(duur normaal gesproken: anderhalf uur tot een dagdeel)

Wedstrijdvoorbereiding voor Kettlebellsport

en zeer nuttige clinic met betrekking tot wedstrijdvoorbereiding in de kettlebellsport. De workshop gaat in op alle aspecten die te maken hebben met het voorbereiden van een kettlebellsport wedstrijd;

Ben je nieuw in de sport, of wil je graag nog wat extra ervaring opdoen, dan is deze clinic wat voor jou!

(duur normaal gesproken: twee en een half uur)

Advanced Snatch

lalalalala

DUUR: Anderhalf uur tot een dagdeel
DUUR: twee en een half uur
DUUR:

Niets meer nodig dan je eigen lichaam!

Bewegen en belasten met niets meer dan je eigen lichaam. Wij doen dit al jaren en bieden vanuit dit principe drie workshops aan voor bij jou in je trainingsfaciliteit!

Ringdingen

Veel gyms hebben tegenwoordig ringen hangen, maar wat kan je hier nu mee doen? Bij School of Motion weten we wel raad met ringen!

Met ringen kun je veel meer dan alleen muscle ups. In de workshop "Ringdingen" leer je als beoefenaar/trainer een aantal oefeningen waardoor je echt kan starten met Ringtraining!

Lage Locomotie

Jaap heeft op veel evenementen al de workshop Lage Locomotie gedraaid. Deze workshop draait om bewegen op de vloer. Je verwacht het niet, maar voortbewegen op handen en voeten is een stuk zwaarder dan je denkt!

In de workshop Lage Locomotie nemen we een heel aantal bewegingen door. Allen laag bij de grond. Wil je een hele andere manier van krachttraining ervaren die je overal kunt uitvoeren, met alleen je lichaam? Dan is deze workshop wat voor jou!

Handstand

De Handstand, een skill die supermooi is om te leren. Wij staan zelf heel graag op onze handen en weten de stapjes naar een goede, stabiele, vrijstaande handstand als geen ander.

In deze workshop nemen we deze stapjes door met je, geven je tools en tips om hierna verder lekker aan de slag te kunnen met de handstand en je uiteindelijke doel: Vrij op je handen staan!

DUUR: één dagdeel
DUUR: anderhalf uur
DUUR: anderhalf uur tot een dagdeel

Krachttraining in een pure vorm,

dit is powerlifting! Aan het werk met de halterstang en ijzer. Een vorm van krachttraining die soms verbazingwekkend goed aansluit bij doelgroepen waar je het niet verwacht. Hier leren je leden de juiste techniek, maken ze snel progressie en door een goede start voorkom je blessures!

Een introductie in Powerlifting

Tijdens deze workshop gaan we in op de drie compound bewegingen in de powerlifting: De squat, deadlift en benchpress. Er zit heel wat techniek achter deze drie lifts en met deze techniek zullen de gewichten veel sneller omhoog gaan! Deze techniek bespreken we, doen we voor en laten we je ervaren. Naast deze drie lifts nemen we een paar essentiële oefeningen door waardoor je stabieler wordt en minder snel geblesseerd raakt, gewoon erbij, omdat het kan.

Één van de drie compounds

In 1,5 uur diepen we één van de grote drie bewegingen van het powerliften uit. De aandachtspunten gaan je helpen om je nieuwe max te zetten! Wil je graag voor jezelf en je leden aandacht voor één bepaalde oefening uit het powerliften? Dan is dit jouw workshop.

Je kunt een keuze maken uit de backsquat, de deadlift en de benchpress, waarna we jou en je leden gaan ondersteunen op deze, toch echt wel, technische lifts.

Programmering voor jouw gym en je leden

Voor een aantal gyms doen we dit al.

Wij nemen het programmeren van de powerlifting op ons, zodat jouw leden kunnen groeien op deze onderdelen. Er is zelfs mogelijkheid tot online begeleiding en video ondersteuning.

Voor ons staat de kwaliteit van bewegen bovenaan, dus bij bijna alles wat we op afstand doen komt video kijken.

DUUR: één dagdeel
DUUR: anderhalf uur
DUUR: factuur per maand